RiktigVerktøy.no Søk

Høstsjau i hagen

Vi må nok bare se sannheten i hvitøyet… Høsten er her. Bladene endrer farge og draget i lufta er definitivt noe annet enn det var i juli. Etter denne fantastiske sommeren, må vi nesten bare tåle det vi får av høst og etterhvert – vinter. Før vi går videre inn i den kaldeste av sesongene, er det en del ting som er på tide å gjøre:

 

 

Rydd i garasjen. Kanskje du skal bruke garasjen til oppbevaring i vinter, da trengs det plass – uansett er det lurt med en sjau, så du finner det du trenger i løpet av vinteren. Kjøp sett med garasjekroker, få ting opp på vegg og spar gulvplass. Sett opp hyller og/eller heng ting fra taket, der det er mulig. Garasjen er ofte både lager og arbeidsrom, så tenk praktisk.


Fjern leker, trampoliner, basseng og annet som har stått ute hele sommeren. Alt som kan råtne eller ruste bør settes tørt. Vask det som trenger en vask, før du setter det i kjelleren, boden eller garasjen.

Vask over hagemøblene. Husk; hagemøblene har stått ute i flere måneder og har godt av en rengjøring før de går på vinterlagring, enten inne eller under tak. Har du ikke muligheten for noen av delene, så pakk de inn i solid presenning.

Rengjør tak og takrenner for skitt og mose, slik at høstens uvær bare kan prelle av. Har du ekstra pågangsmot og tid, kan du så gjerne ta en fasadevask også!

Rens og rengjør grillen. Mange av oss bruker grillen i vintersesongen også, så den skal kanskje bli stående ute – men det er uansett greit med en liten overhaling, om så bare for å fjerne forkullede rester og fett. Den store grillrengjøringen finner du tips til her.

Gjør klar plen og bed – fjern blader og nedfallsfrukt, gjødsle gjerne plenen litt. Skal du plante løk bør det gjøres om høsten. Beskjær planter og trær.

 

Sist, men ikke minst – etter tidenes fineste sommer, har vi en ganske så fin høst. Så når alt forefallende er gjort, husk å nyte de fine høstdagene ute – vinteren er lang nok. God høst!

© RiktigVerktøy.no 2018