RiktigVerktøy.no Søk

Støv og pollen – bort med det

Hvordan du vasker bilen for hånd.

Ikke bare huset og hagen – også bilen har du større glede av hvis den er ren og pen. Billakken har mange naturlige fiender som gjør sitt for å skade den: fugleekskrementer, søle, støv, pollen og veisalt. Men hvem har vel lyst til å ta turen til vaskeautomaten stadig vekk?

Her kan du lese hvordan du enkelt vasker bilen selv med en høytrykksspyler.

Fjern grov skitt.

Vaske bilen på gårdsplassen – er det tillatt? Bestemmelsene varierer fra land til land og fra sted til sted. Prinsipielt gjelder dette: Også ved vask med rent vann kan rester av forbruksstoffer og smøremidler havne i grunnvannet. Du bør derfor forvisse deg om at underlaget er tilstrekkelig fast og sikkert, slik at vannet ledes ut i avløpssystemet.

Kan du vaske bilen hjemme? Da er det bare å begynne. Er alle vinduene og taket lukket? Det første du gjør etter at du har sjekket dette, er å fjerne grov skitt med en viftestråle.

Hold tilstrekkelig avstand til lakken, slik at den ikke skades – anbefalt minimumsavstand er 20 cm. Arbeid deg forsiktig mot stedene som skal rengjøres.

Hold aldri strålen loddrett mot overflaten – uansett om du rengjør felger, ruter eller lakk. En flatere vinkel på strålen er mer skånsomt.

Spyl i lange baner horisontalt mot flaten som rengjøres – frem og tilbake.

Obs! Rett aldri viftestrålen direkte mot myke deler som dekk eller tetningslister. Gummien kan bli porøs, noe som er farlig for dekk.

En pen finish.

Etter grovrengjøringen kan du påføre en spesiell bilsjampo med Bosch høytrykksdyse for vaskemiddel. Også her må du overholde de gjeldende miljøforskriftene og rengjøringsanvisningene fra sjampoprodusenten.

Deretter kan du børste mykt og dermed rengjøre grundig med Bosch vaskebørste. Spyl bort skummet med rent vann etterpå.

Viktig: Ikke utsett bilen for et temperatursjokk når det er kaldt om vinteren eller varmt om sommeren ved å bruke for varmt eller for kaldt vann – den kan oppstå mikroskopiske riper i lakken og på skivene.

Vann- og kalkflekker kan du polere bort med et pusseskinn med god sugeevne. Lykke til med bilvasken!

Her finner du tre av de ulike modellene vi kan anbefale for ulik type rengjøring ute: Bosch Easy Aquatak 100Bosch Universal Aquatak 125 og Bosch AQT 45-14 X.

 

© RiktigVerktøy.no 2018