RiktigVerktøy.no Søk

Bilpleie for våren

Når våren kommer er det på tide å gå over bilen slik at den er forberedt på en ny sesong og at den sjekkes slik at man kan håndtere belastningen bilen har vært utsatt for i vinterhalvåret. Det er en del ting man bør sjekke, men det viktigste er at man rengjør bilen slik at man unngår at skitten tærer på bilens karosseri og understell. Det er viktig å holde bilen ren og fri for skitt hvis man ønsker at den skal ha lang levetid, i tillegg til at den beholder sin verdi så bra som mulig. En av de første tingene man må gjøre for at bilen skal trives best mulig på sommerføre, er at man bytter til sommerdekk. Man kan velge å kjøre på helårsdekk om man ønsker det, men med været vi har i Norge, så velger de fleste å benytte dekk som er spesielt beregnet for vinterføre. På den måten kommer man mye bedre frem på dager med spesielt utfordrende føre. Men har man vinterdekk på bilen, så bør ikke disse benyttes når temperaturen overstiger 7 grader, da gummien på vinterdekk blir såpass myk at dekkene slites mye raskere enn de er ment å slites.
I tillegg til generell rengjøring av bilen, bør man også beskytte lakken med et lag med voks både for at bilen skal se best mulig ut, men også for å unngå at skitt og støv fester seg på lakken og skraper den opp.

Klargjøre bilen for vår og sommer

Man bør alltid gå over bilen før ny sesong for å sjekke status etter den har vært gjennom forrige sesong. Alle sesonger gir bilen sine utfordringer, og vinteren utsetter bilen spesielt for muligheten til korrosjon og slitasje ved at den ofte utsettes for ekstremt vær. Man bør derfor gjennomføre en del steg for å få bilen klar for neste sesong. Blant annet innebærer det at bilen får en runde med vask og polering. Man bør i tillegg bytte til sommerdekk.

Skifte til sommerdekk

I tillegg til at bilen regelmessig trenger vask og polering, spesielt ved overgang til ny sesong, så må du også skifte til sommerdekk. I Norge er det vanlig at de fleste benytter vinterdekk om vinteren da føret i landet vårt utsetter bilen for utfordringer i forhold til fremkommelighet og sikkerhet om man ikke benytter vinterdekk. Når temperaturen stiger over 7 grader og stabiliserer seg i det området, så mykner gummien på vinterdekkene og slites raskere enn de ellers ville gjort. I tillegg vil vinterdekk fungere dårligere på våt og varm asfalt enn sommerdekk vil, og derfor er det viktig å skifte dekk slik at man til en hver tid benytter dekk som passer til værforholdene. Hvis man har piggdekk på bilen, så er man pålagt å bytte dekk en uke etter påske.

Generell rengjøring og polering

En av de viktigste delene av bilpleie for våren og sommeren er at den får en god vask og polering. Man bør få bort alt av salt og skitt fra bilens karosseri og av understellet slik at bilen ikke ruster og blir ødelagt. Man bør ikke begrense vask og polering kun til bilpleie for våren og sommeren, men heller passe på å utføre dette regelmessig.
For å utføre polering av bilen på en effektiv måte, kan vi anbefale å benytte en RUPES LHR 12E DUETTO DELUXE KIT slik at jobben gjøres på en effektiv og skånsom måte.

Sjekk batteri, reimer og slanger

Etter en tøff vintersesong bør du også sjekke at batteri, reimer og slanger fortsatt er i god stand. For å sjekke at terminaler på batteriet samt slanger er godt festet, så trengs er Pipesett med multilock piper og bits 28 deler. Med dette settet blir det praktisk og enkelt og vedlikeholde bilen før sommeren.

© RiktigVerktøy.no 2017